SNINA: Mesto bude rozvíjať cestovný ruch spoločne s ukrajinským Chustom

19.08.2012 Snina

Snina 18. augusta (TASR) - Úvodné pracovné stretnutie projektu Snina – Chust spoločne k rozvoju cestovného ruchu v karpatskom biosférickom území sa uskutočnilo v uplynulých dňoch na pôde Mestského úradu v Snine. Primátor mesta Štefan Milovčík, privítal predstaviteľov ukrajinského mesta Chust, aj zástupcov Agentúry regionálneho rozvoja Prešovského samosprávneho kraja.
„Stretnutie bolo zamerané na spoluprácu partnerov, harmonogram, rozpočet a aktivity projektu,“ informovala TASR koordinátorka projektu Jana Džomeková.
Dodala, že projekt je podporený v rámci Programu cezhraničnej spolupráce ENPI Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina. „Celkový rozpočtový náklad je vo výške 545.544,42 eur, pričom slovenský rozpočet tvorí 283.418,42 eur,“ spresnila Džomeková.
Kontrakt o poskytnutí nenávratného finančného príspevku bol podpísaný v júli tohto roka, so začiatkom aktivít v mesiaci august. To znamená, že každá krajina v rámci podporeného projektu zrealizuje schválené aktivity na svojom území. „Plánované aktivity mesta Snina sú orientované hlavne na rekonštrukciu rekreačného zariadenia na kongresové centrum a jeho vybavenie a výstavbu príjazdovej komunikácie. V záverečnej fáze projektu mesto Snina zorganizuje záverečnú konferenciu zameranú nielen na výsledky projektu ale predovšetkým na rozvoj cestovného ruchu v oboch partnerských regiónoch a jeho možnosti,“ pokračovala Džomeková. Zdôraznila, že zrekonštruované kongresové centrum by malo slúžiť predovšetkým k výchove mládeže s novými prístupmi k ekológii a ochrane životného prostredia.
Aktivity ukrajinského Chustu sú zamerané na úvodnú konferenciu v Chuste, rekonštrukciu centrálneho parku, výstavbu detského ihriska, rekonštrukciu fontány, zabezpečenie mobilného pódia pre organizovanie folklórnych festivalov a ďalších kultúrnych podujatí, prenosné chemické WC.
Súčasťou projektu okrem iného je aj tvorba bilaterálnych propagačných materiálov, ktoré sprístupnia informácie o regiónoch širokej verejnosti.
 

Vyberte región